Jak jsem byl v Bistrøtu (104)
27. 4. 2017 21:01

Příčinlivým slovem Honzy Čulíka (@thirwinebar) a se souhlasem Dragana Bogdanoviće (@bistrot104) jsem dostal příležitost prezentovat naše vína v rámci degustační večeře 18. dubna v restauraci BISTRØT 104 v Praze (viz www.bistrot.cz).

I vyjel jsem z Brna směr Praha v 13:30. Rozkaz byl dorazit na místo nejpozději ve tři čtvrtě na šest. Jelikož jsem se zdržel exkurzí po staveništi D1 S1, dorazil jsem na místo v 17:42.

Menu bylo následující: 

  • Finger_food
  • KAPR_kaviar_čočka_česnek_pomelo
    2015 Dlúhé grefty_Muller Thurgau _Mutěnice
  • CELER_makadamové ořechy_olivový olej
    2015 Dlúhé grefty_Alba Mixtura_Mutěnice
  • TELECÍ HRUDÍ_houby_vepřová bránice_brambory_vejce
    2015 Dlúhé grefty_Alba Tilia_Mutěnice
  • KRÁLIK_ledvinky_mrkev_ zakysaná smetana
    2015 Dlúhé grefty_Pinot Noir_Mutěnice
  • JABLKA_tvaroh_skořice_vlašské ořechy
    2015 Dlúhé grefty_Alba Rosales_Mutěnice
  • Petits_fours

Osobně to bylo pro mě velmi zajímavé a upřímně mne překvapilo, jak byla vína napárována (a moje k tomu!). Atmosféra byla komorní, publikum vnímavé a nakonec jsem snad řekl i něco smysluplného. Za (na úvod dosti vydatné) podpory moderátora Honzy Čulíka. Mám jen jedno foto stolu, a to: 

Prej že „to on si fotí kvůli manželce“ :-) No, byl jsem daleko od domova a s přespáním, takže průkazná fotodokumentace je vhodná vždy, že ano..

Bylo to přínosné. Ten pocit, že vaši práci někdo ocení. Že někoho zajímá. Že i když je to nefiltrované a bez zbytkového cukru, někdo je ochotný přijít, vnímat to a ptát se. A poslouchat. Je to impuls posouvat se dál. Ve tři hodiny odpoledne (nejen) v druhé polovině června bývá na jižním svahu vedro. Ale vy víte, že to za vás nikdo neudělá. Co nestihneš dnes, zbude ti na zítra. Možná u toho budu myslet na takové akce (a na zimu; sice nemám rád sníh, ale víc si odpočinu). 

S révou je to jako s dětmi. Tvarujete je k plnosti (osobnosti). Snažíte se najít moment, kdy je jazýček vah v té správné poloze. Neustále. Nechte jim absolutní volnost a výsledky budou rozpačité. Sešněrujte je nadoraz (obrazně řečeno!) a výsledky budou možná navenek uhlazené, ale vevnitř rozpačité.

Dejte jim rozumné mantinely a šanci dostat ze sebe to nejlepší. A čas ukáže výsledky.

Ještě jednou díky všem organizátorům a zúčastněným a určitě se do Bistrotu zastavte, až budete mít cestu. Je to tam super!

(Pokud článek čte někdo, kdo byl akci přítomen, případné doplnění prosím do komentářů. Díky.)

Za Dlúhé Grefty
Jaroslav Tesařík
jarous@dluhegrefty.cz

kategorie: , ,

  • — Jaroslav Tesařík
  • Masarykova 55
  • 696 11 Mutěnice
  • IČ 04889606
  •  
  • Zapsaný v evidenci živnostenského úřadu Hodonín
  • Nejsem plátce DPH
  •  
  • twitter
  • instagram
  • facebook
© Jaroslav Tesařík, 2017